Universiteit Leiden

nl en

PhD defence

Visual analytics for spatially-resolved omics data at single cell resolution: Methods and Applications

  • A. Somarakis
Date
Thursday 20 January 2022
Time
Address
Academy Building
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Supervisor(s)

  • Prof.dr.ir. B.P.F. Lelieveldt
  • Prof.dr.ir. F.J. Verbeek

Summary:

Een dieper inzicht in de pathologie van een organisme is belangrijk voor de ontwikkeling van behandelingen. In de loop van eeuwen van systematisch onderzoek hebben klinische onderzoekers aangetoond dat hoe meer informatie zij verwerven over de celeigenschappen en hun organisatie in het weefsel, hoe beter zij de functionaliteit van een organisme en de ziekteprogressie kunnen begrijpen.

De laatste jaren heeft de komst van hoge-resolutie beeldvormingstechnieken onderzoekers voorzien van nieuwe informatie over individuele cellen, die onderzoekers in staat stellen om de cellen nauwkeurig te karakteriseren en te onderzoeken hoe ze zijn verdeeld in het weefsel. Echter, de extractie van bruikbare biologische inzichten uit de analyse van zulke nieuwe en complexe data, waar experts de intrinsieke karakteristieken van de data niet kennen noch de patronen die ze willen identificeren, vereist een exploratieve data-analyse aanpak.

 

PhD dissertations

Approximately one week after the defence, PhD dissertations by Leiden PhD students are available digitally through the Leiden Repository, that offers free access to these PhD dissertations. Please note that in some cases a dissertation may be under embargo temporarily and access to its full-text version will only be granted later.

Press enquiries (journalists only)

pers@lumc.nl

General information

Beadle's Office
pedel@bb.leidenuniv.nl
+31 71 527 7211

This website uses cookies.  More information.