Wetenschappelijk coördinator voor de Kennis- en Innovatiehub Circular Industries

Non-academic staff
0.6
Internal, External
Leiden
10 November 2020
02 December 2020

Apply today

Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability / Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen zoekt een

De werkzaamheden
De focus van de Circular Industries Hub ligt op de ontwikkeling resilient supply chains van primaire en secondaire materialen, circulair productontwerp en verdienmodellen. Samen met de voorzitter en de vicevoorzitter van de hub stel je de onderzoek-, onderwijs- en valorisatie agenda voor de hub op. Bovendien bouw je als wetenschappelijk coördinator een netwerk op van voor de hub relevante organisaties, zowel in het publieke, private als maatschappelijke domein. Je identificeert tegen welke problemen het netwerk aanloopt in de transitie naar een circulaire economie. Deze geïdentificeerde problemen uit de praktijk worden vervolgens in interdisciplinaire afstudeerstudio’s als afstudeeropdracht aan studenten aangeboden. De wetenschappelijke coördinator begeleidt de afstudeerstudio en zorgt voor kennisborging. De werkzaamheden bestaan o.a. uit:

• In samenspraak met voorzitter en vicevoorzitter van de hub ontwikkelen van een onderzoek-, onderwijs en valorisatieagenda;
  • Opbouwen en uitbreiden van een netwerk van voor de hub relevante publieke, private en maatschappelijke organisaties;
  • Het opzetten van een coherent werk- en onderzoekprogramma per afstudeerstudio o.b.v. afstudeervragen uit de praktijk;
  • Het inhoudelijk begeleiden van de afstudeerstudio en het begeleiden van studenten bij het vertalen van de onderzoekresultaten naar de opdrachtgever;
  • Initiëren van acquisitie voor onderzoekfinanciering.

Profiel

• Gepromoveerd of Mastertitel in een relevante discipline, zoals bijvoorbeeld industriële ecologie of circulaire productontwerp, en idealiter bewezen productiviteit in wetenschappelijke output;
  • Ervaring in het analyseren van de circulaire economie, wereldwijde bevoorradingsketens en/of het ontwerpen van circulaire bedrijfsmodellen;
  • Ervaring in het opbouwen van netwerken en lobbyen;
  • Ervaring in het begeleiden van studenten. Ervaring in het geven van onderwijs is een pré;
  • Het kunnen vertalen van wetenschappelijke resultaten naar beleidsnota’s voor opdrachtgevers;
  • Vloeiend Nederlands in woord en geschrift. Het is een groot voordeel als ook Engels in woord en geschrift vloeiend is;
  • Excellente communicatievaardigheden;
  • Je bent een teamspeler, maar kunt ook zelfstandig werken en initiatief nemen.

De organisatie
LDE Universities is een strategische alliantie tussen de Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het Centre for Sustainability is één van de LDE Universities centra en richt zich op duurzaamheid, met de circulaire economie als speerpunt. Duurzaamheidsuitdagingen van de toekomst, zoals klimaat en circulaire economie, vragen om integrale oplossingen. Er zijn nieuwe samenwerkingsverbanden nodig binnen de wetenschap, maar ook tussen wetenschap en praktijk. De drie universiteiten uit Zuid-Holland hebben besloten om daarom tot samenwerking over te gaan met elkaar en met belangrijke publieke, private en maatschappelijke partners in de regio.

De functie is ondergebracht bij de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden. Dit is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving en waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden geïnspireerd door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap en om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.790 en maximaal € 4.402 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10). Je wordt aangesteld bij het Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website.

Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daar speciaal sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kan je contact opnemen met Esther Philips, executive director LDE CfS, email philips@cml.leidenuniv.nl of René Kleijn, bestuurslid van LDE CfS  en voorzitter Circular Industries Hub, email kleijn@cml.leidenuniv.nl. Voor meer informatie over de procedure kan je contact opnemen met Sammy Koning, email sollicitaties@cml.leidenuniv.nl.

Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer en vergezeld van een CV, motivatiebrief en naam en telefoonnummer van twee referenten, kunnen tot en met 2 december 2020 per email worden gericht aan Sammy Koning, email sollicitaties@cml.leidenuniv.nl.

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 10 december tussen 10.00-17.00 uur. Je wordt verzocht beschikbaar te zijn op deze dag.