Junior studieadviseur/opleidingscoördinator

Leiden
9 March 2021
31 March 2021 Vacancy closed

Het Centrum van Milieuwetenschappen Leiden (CML) van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is op zoek naar een

Junior studieadviseur/opleidingscoördinator

De werkzaamheden
Het CML is op zoek naar een junior studieadviseur / opleidingscoördinator voor de interdisciplinaire masteropleidingen Industrial Ecology (joint degree met TU Delft) en Governance of Sustainability, en de Minor Sustainable Development. Deze programma’s worden volledig in het Engels aangeboden en gevolgd door zowel Nederlandse als internationale studenten. Het onderwijs wordt verzorgd door een team van zowel Nederlandse als internationale docenten vanuit de Universiteit Leiden (Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen en de Faculteit Governance and Global Affairs) en de TU Delft (Faculteit Techniek, Bestuur en Management). Als junior studieadviseur/opleidingscoördinator werk je nauw samen met de twee huidige studieadviseurs / opleidingscoördinatoren en een medewerker onderwijszaken die zich bezighoudt met praktische zaken rondom de organisatie van het onderwijs. Je ondersteunt in je rol zowel (aankomende) studenten als docenten. Werkzaamheden bestaan onder andere uit:

• Proactief adviseren en begeleiden van (aankomende) studenten in beide masteropleidingen en waar nodig studenten van de Minor Sustainable Development;
  • Bijdrage leveren aan verschillende voorlichtingsactiviteiten en verzorgen van informatiebijeenkomsten voor studenten;
  • Ondersteunen van verschillende onderwijscommissies (zoals opleidingscommissie, examencommissie, toelatingscommissie);
  • Actief meedenken over het verbeteren van het onderwijs en een bijdrage leveren aan de kwaliteitszorgcyclus van elk programma.

• Een academische opleiding op masterniveau;
  • Affiniteit met duurzaamheid/onderwijs op het gebied van duurzaamheid;
  • Kennis van en ervaring met het werken in een universitaire omgeving;
  • Oprechte interesse in studenten en in staat om (aankomende) studenten te motiveren en te enthousiasmeren;
  • Sensitief voor culturele verschillen en de uitdagingen binnen een (internationale) studentenpopulatie; ervaring in de omgang met internationale studenten is een pré;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels;
  • Een proactieve werkhouding.

Beschrijving organisatie
De focus van het instituut ligt op onderzoek en onderwijs binnen het interdisciplinaire veld van de Milieuwetenschappen. CML heeft twee afdelingen: Industrial Ecology (CML-IE) en Environmental Biology (CML-EB).  Bij het CML werken circa 130 wetenschappers en ondersteunende staf. Verder werkt het CML samen met de TU Delft en de Erasmus Universiteit in het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability (LDE-CfS), met Naturalis Biodiversity Centre, en met andere partners.

De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving en waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden geïnspireerd door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Het onderzoek binnen de faculteit varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen tevens acht bachelor- en dertien masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 2300 medewerkers en meer dan 5000 studenten. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Zie voor meer informatie de website van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen.

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van gebleken geschiktheid.  Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.920,- en maximaal € 4.012,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 9).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden.  Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof , sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website.

De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kan er contact worden opgenomen met Paula van den Berg, studieadviseur/onderwijscoördinator, email p.j.m.van.den.berg@cml.leidenuniv.nl of met Kiki Boomgaard, studieadviseur/onderwijscoördinator, email k.boomgaard@cml.leidenuniv.nl.

Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer en vergezeld met motivatiebrief en cv, kunnen tot en met 31 maart 2021 per e-mail worden gericht aan de CML Officemanagers, email sollicitaties@cml.leidenuniv.nl

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op maandag 12 april (eerste ronde) en donderdag 15 april (tweede ronde). Je wordt verzocht beschikbaar te zijn op deze dagen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.