Docent Bestuurskunde (0.8 -1.0 fte)

Academic staff
0,8-1,0
Internal , External
Den Haag
27 September 2022
10 October 2022 Vacancy closed

Het Instituut Bestuurskunde van de Faculty of Governance and Global Affairs zoekt kandidaten voor de functie van

Docent Bestuurskundige vakken (0.8 -1.0 fte)
Vacaturenummer 22-593 12774

Wat ga je doen?
Het gaat om onderwijstaken in het Instituut Bestuurskunde:

• Het verzorgen van werkgroepen in de Bacheloropleidingen. Voorbeelden van vakken zijn Statistiek, Publiek Management, Openbaar Bestuur en Bestuurswetenschap, Politicologie en Kwantitatief Leeronderzoek (zie ook de E-studiegids https://studiegids.leidenuniv.nl/studies/show/4857/bestuurskunde  voor beschrijvingen van vakken). Hierbij inbegrepen is ook assistentie bij de beoordeling van papers, tentamens en andere toetsvormen;
  • Begeleiding en mentoring van studenten;
  • Ondersteunende en coördinerende onderwijstaken bij Bachelor en Master opleidingen;
  • De uitvoering van de taken vindt plaats in nauw overleg met de cursus- en opleidingscoördinatoren.

Wat breng je mee?

• Je bent vanaf oktober inzetbaar voor onderwijs op locatie in Den Haag voor diverse vakken;
  • Je beschikt over goede studieresultaten en een afgeronde master Public Administration of vergelijkbare discipline. 1-2 jaar relevante werkervaring of een PhD zijn een pré;
  • Je beschikt over uitstekende schrijfvaardigheden in de Nederlandse taal en goede presentatievaardigheden;
  • Je hebt affiniteit met les geven en bent bereid ook mee te denken over en te werken aan verbetering en vernieuwing van het onderwijs;
  • Je bent proactief en kunt goed omgaan met deadlines en werken onder druk;
  • Je hebt de vaardigheden om te werken in teamverband en u stelt zich collegiaal op;
  • De vaardigheid om les te geven in statistiek en/of duurzaamheid is een pré.

Omschrijving organisatie
Wetenschap voor en over de samenleving is hét domein van de Faculteit Governance en Global Affairs (FGGA). FGGA verzorgt kwalitatief hoogwaardig interdisciplinair onderwijs over en onderzoek naar maatschappelijke en governancevraagstukken zoals terrorisme, organisatie van het openbaar bestuur, klimaatverandering en economische crises.

Hedendaagse onderwerpen worden zowel vanuit een bestuurskundig, politicologisch, economisch, juridisch als sociologisch perspectief benaderd. Door deze interdisciplinaire benadering krijgen het onderwijs en het onderzoek van de faculteit een grensoverschrijdend karakter.

De faculteit Governance en Global Affairs (FGGA) is een van de zeven faculteiten van de Universiteit Leiden en is gevestigd in Den Haag. Voor meer informatie over de faculteit klik hier.

Het Instituut Bestuurskunde in Den Haag is een van de grootste en oudste instellingen voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op het gebied van Bestuurskunde in Nederland. Het Instituut combineert een sterke internationale academische reputatie met een centrale positie in internationale nationale, regionale en lokale overheidsinstellingen, ook in Den Haag. Het Instituut krijgt consequent hoge beoordelingen in peer reviews, zowel voor zijn onderwijs- als onderzoeksprogramma's. Het biedt een Nederlandstalige bacheloropleiding met twee tracks: een Nederlandstalige masteropleiding Management of the Public Sector en een Engelstalige masteropleiding Bestuurskunde. Daarnaast participeert het in diverse programma's met andere faculteiten, waaronder de masteropleiding Governance of Sustainability en masteropleidingen op het gebied van Population Health Management.

Wat bieden wij?
Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband, afhankelijk van gebleken geschiktheid. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.960,- en maximaal € 4.670,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek.

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met instituutsmanager Maarja Beerkens, e-mail m.beerkens@fgga.leidenuniv.nl

U kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 10 oktober 2022 worden gericht aan Maarja Beerkens.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.