Universiteit Leiden

nl en

Vacancy

ICT beheerder en ontwikkelaar

Vacancy number
14873
FTE
0,8-1,0
Target
Internal , External
City
Leiden
Publication date
21 May 2024
Closing date
24 June 2024 10 more days to apply

Apply now

Het Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde (LION) en de Sterrewacht Leiden (STRW) voeren fundamenteel en nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek uit. Heb je affiniteit met de academische wereld en zou je graag het natuur- en sterrenkundeonderzoek en onderwijs willen ondersteunen? Kom dan werken voor de STRW/LION ICT groep aan de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen in Leiden, en wordt onderdeel van een kundig en veelzijdig team dat de wetenschappelijke computerinfrastructuur ondersteunt en ontwikkelt. Wij zoeken een collega

ICT beheerder en ontwikkelaar (0,8-1,0 fte)

De werkzaamheden
Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn het onderhouden van de wetenschappelijke computerinfrastructuur, het bieden van gebruikersondersteuning en het ontwikkelen van nieuwe hulpmiddelen voor onderzoekers verbonden aan het LION (en STRW). De ICT-omgeving van LION is veelzijdig en gebaseerd op zowel Windows als het UNIX/Linux-besturingssysteem. Ze omvat naast wetenschappelijke desktop computers ook grote opslagsystemen en een High Performance Computing (HPC) cluster. Samen met andere leden van ons compacte, flexibele team ontwikkel je hulpmiddelen voor zowel wetenschappelijk als ondersteunend personeel.

Dagelijkse taken omvatten onder andere:

 • Accountbeheer en gebruikersondersteuning;
 • Installatie en onderhoud van de desktop computers;
 • Ontwikkelen van langetermijn-opslagoplossingen voor onderzoeksgegevens in de natuurkunde;
 • Het onderhouden en uitbreiden van de high-performance computing cluster;
 • De IT infrastructuur digitaal veilig houden zonder de bruikbaarheid van de systemen te beïnvloeden.

Uw profiel
De ideale kandidaat zou moeten beschikken over:

 • Academisch/HBO werk- en denkniveau;
 • Uitstekende beheersing van het Engels in woord en geschrift (vanwege het sterk internationale karakter van de instituten);
 • Kennis van en ervaring met het beheer van Windows en/of Linux/UNIX (virtuele) omgevingen;
 • Ervaring met een of meer van de volgende pakketten is een pré: C, Django, Keycloak, OpenOnDemand, Python, PHP, Slurm;
 • Een echte teamspeler die het leuk vindt om persoonlijke interactie te hebben met het brede scala aan mensen dat bij de instituten actief is.

Wij bieden
Een flexibele werkomgeving in een klein team van ICT-specialisten met aanzienlijke vrijheid om computers en hulpmiddelen te beheren en te ontwikkelen die het fundamentele onderzoek bij het LION (en STRW) mogelijk maken.

Aanstelling vindt plaats conform de CAO Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt de aanstelling omgezet in een vaste positie. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.226 ,- en maximaal € 5.090,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, mogelijkheid tot thuiswerken, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie is te lezen op https://www.werkenbij.leidenuniv.nl.

Waar kom je te werken?
De STRW/LION ICT groep biedt ICT ondersteuning voor onderzoek en onderwijs voor twee afdelingen van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden: de Sterrewacht Leiden en het Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde. Het team bestaat uit een klein aantal deskundige mensen met grondige kennis van astronomisch en natuurkundig onderzoek en de daaruit voortvloeiende eisen aan ICT. De kracht van de STRW/LION ICT groep ligt in de nauwe samenwerking met de wetenschappers en de veelzijdigheid van haar leden.

Faculteit
De Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden gedreven door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Het onderzoek binnen de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en bio-farmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Deze instituten verzorgen tevens acht bachelor- en vijftien masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid naar bijna 2800 medewerkers en ruim 6000 studenten. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.

Universiteit
De Universiteit Leiden is een van Europa’s meest vooraanstaande internationale onderzoeksuniversiteiten.

Dankzij haar bevlogen en betrokken medewerkers heeft de universiteit een leidende rol in wetenschappelijk onderzoek en onderwijs en scoort Leiden elk jaar zeer goed in toonaangevende rankings. De lat ligt dan ook hoog. Wat je voor werk je ook aan onze universiteit gaat doen, je wordt altijd aangemoedigd om je horizon te verbreden, je talenten te ontplooien en het maximale uit jezelf te halen.
Kijk ook op: https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Diversiteit en inclusiviteit
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te zijn die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek.

Meer informatie
Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Dan kun je contact opnemen met Bram Venemans, plaatsvervangend hoofd van de ICT groep STRW/LION via email venemans@strw.leidenuniv.nl of telefoonnummer 071-5278469.

Meer informatie over het LION is te vinden op https://www.physics.leidenuniv.nl/. Informatie over de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen kan je vinden op https://www.universiteitleiden.nl/wiskunde-en-natuurwetenschappen. Meer informatie over de Universiteit Leiden vind je op https://werkenbij.leidenuniv.nl/.

Solliciteren
Enthousiast geworden? We maken graag kennis met je. Solliciteren kan tot en met 24 juni 2024 via de onderstaande sollicitatiebutton. Zorg ervoor dat je de volgende documenten toevoegt onder vermelding van het vacaturenummer:

 • Motivatiebrief;
 • Volledig curriculum vitae;
 • Contactgegevens van minimaal drie personen die als referent mogen worden benaderd.

Apply now

This website uses cookies.  More information.