Universiteit Leiden

nl en

Vacancy

Adviseur subsidieaanvragen 1

Vacancy number
14985
Category
Non-academic staff
FTE
0,8
Target
External , Internal
City
Leiden
Publication date
25 June 2024
Closing date
16 July 2024 Vacancy closed

Het Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde (LION) van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen, zoekt een:

Adviseur subsidieaanvragen (0,8 fte)
Vacaturenummer: 14303

Wil jij werken in een dynamische omgeving waarin je jouw enthousiasme inzet om gepassioneerde wetenschappers te ondersteunen en coachen met het schrijven van onderzoeksvoorstellen, dan is dit de baan die bij je past.

De werkzaamheden
Als subsidieadviseur ondersteun je onze wetenschappers bij hun aanvragen voor onderzoeksprojecten en deel je de beste methoden voor het ontwikkelen van voorstellen. Je werkt nauw samen met het managementteam van het LION, collega's van de ondersteunende staf van LION en andere relevante universitaire afdelingen (zoals Luris en de financiële afdeling) om de onderzoeksstrategie en ambities te helpen realiseren. Daarnaast verzamel je informatie over interessante nieuwe subsidiemogelijkheden (calls) en samenwerkingen en informeer je de wetenschappers hier actief over.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Je identificeert de calls die passen bij wetenschappers binnen LION;
 • Je coördineert de subsidieaanvragen; adviseert en coacht de wetenschappers;
 • Bij toekenning van een onderzoeksproject werk je samen met de ondersteunende staf van LION om het project op te starten. Je onderhoudt contact met Luris voor de consortiumovereenkomst;
 • Bij een consortiumproject gecoördineerd door LION ben jij de projectmanager;
 • Als projectmanager coördineer, monitor en stuur je de projectplanning, mijlpalen en deliverables in lijn met de subsidieovereenkomst en binnen de afgesproken tijdlijnen, en werk je samen met mogelijke projectpartners;
 • Je houdt het managementteam op de hoogte over financieringsmogelijkheden en adviseert over strategische zaken rondom onderzoek subsidies;
 • Je deelt actief kennis met andere subsidieadviseurs binnen de universiteit.

Jouw profiel

 • Je beschikt over een afgeronde academische opleiding en hebt aantoonbare affiniteit met onderzoeksprojecten;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met subsidieaanvraag en advisering bij extern gefinancierde projecten (o.a. EU, NWO);
 • Je beschikt over analytische vaardigheden, bent goed georganiseerd en in staat om meerdere projecten tegelijkertijd bij te houden;
 • Uitstekende advisering en interpersoonlijke vaardigheden;
 • Je werkt graag zelfstandig in een dynamische omgeving en bent proactief;
 • Je bent flexibel, stressbestendig en weet de call deadline te halen;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.

Beschrijving organisatie
Het Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde (LION) is één van de oudste natuurkundige instituten van Nederland met meer dan 180 medewerkers en circa 30 senior wetenschappers. LION maakt deel uit van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen en bestrijkt een zeer breed spectrum van natuurkundig onderzoek en onderwijs. Theorie en experiment gaan bij het LION hand in hand: van kosmologie tot mechanica van DNA, van granulaire materie tot quantum nanoscience.

De faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving en waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden geïnspireerd door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Het onderzoek binnen de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen tevens acht bachelor- en veertien masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 2300 medewerkers en bijna 5000 studenten. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.
Meer informatie kun je vinden op Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden en https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij.

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Een aansluitend vast dienstverband behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.226,- en maximaal € 5.090,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

Nieuwsgierig zijn, betekent ook open zijn
Onze nieuwsgierigheid laat zich niet begrenzen; wij staan open voor allerlei perspectieven en streven naar een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij zijn ervan overtuigd dat een breed scala aan ideeën, gecombineerd met waardering en respect voor iedereen, onze gemeenschap voortdurend versterkt en verrijkt.

Informatie
Voor meer informatie over de procedure en de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met Monique de Ridder, Operationeel Directeur LION, im-lion@physics.leidenuniv.nl, 071-5275745.

Sollicitatie
Solliciteren kan direct via de button op deze pagina. Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer en vergezeld van een motivatiebrief en CV (in het Engels of Nederlands), kunnen tot en met dinsdag 16 juli 2024 worden gericht aan Monique de Ridder. De sollicitatiegesprekken worden naar gelang van de voorkeur in het Engels of Nederlands gevoerd.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

This website uses cookies.  More information.