Universiteit Leiden

nl en

Vacancy

Community manager 'Quantum Leiden'

Vacancy number
14997
Category
Non-academic staff
FTE
0,6
Target
External , Internal
City
Leiden
Publication date
2 July 2024
Closing date
23 July 2024 3 more days to apply

Apply now

Het Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde (LION) van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen zoekt een

Community manager ‘Quantum Leiden’ (0.6 fte)

Wil jij werken in een dynamische omgeving en verbindend optreden tussen diverse activiteiten? Dan is dit de baan voor jou. Deze functie kan worden gecombineerd met de functie van LION redacteur, maar je kunt ook op één van de functies solliciteren.

Jouw uitdaging
Het LION maakt deel uit van ‘Quantum Leiden’, één van de vijf knooppunten in het consortium Quantum Delta NL. Het consortium is een aanjager voor de ontwikkeling van quantumtechnologie, maar heeft zich ook ten doel gesteld een ‘quantum ecosysteem’ neer te zetten, om die technologie goed te verankeren in het onderwijs, en in de maatschappij. Het Leidse knooppunt heeft behoefte aan een community manager die verbindend op kan treden tussen de diverse activiteiten die ontplooid worden, die mensen en vragen met elkaar kan verbinden, en die in contact staat met de centrale organisatie en de andere vier knooppunten in Nederland.

Jouw profiel

  • Proactieve werkhouding;
  • Masterdiploma in een bètawetenschap, bij voorkeur in natuurkunde;
  • Vloeiend in woord en geschrift in zowel Nederlands als Engels;
  • Sociaal vaardig, mensen kunnen verbinden met goede communicatie.

Beschrijving organisatie
Het Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde (LION) is één van de oudste natuurkundige instituten van Nederland met meer dan 180 medewerkers en circa 30 senior wetenschappers. LION maakt deel uit van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen en bestrijkt een zeer breed spectrum van natuurkundig onderzoek en onderwijs. Theorie en experiment gaan bij het LION hand in hand: van kosmologie tot mechanica van DNA, van granulaire materie tot quantum nanoscience.

De faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving en waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden geïnspireerd door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Het onderzoek binnen de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen tevens acht bachelor- en veertien masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 2300 medewerkers en bijna 5000 studenten. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.
Meer informatie kun je vinden op Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden en Werken bij de Universiteit Leiden - Universiteit Leiden

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Een verlenging gedurende de looptijd van het project (t/m september 2027) behoort tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.377,- en maximaal € 4.640,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 9).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

Nieuwsgierig zijn, betekent ook open zijn
Onze nieuwsgierigheid laat zich niet begrenzen; wij staan open voor allerlei perspectieven en streven naar een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij zijn ervan overtuigd dat een breed scala aan ideeën, gecombineerd met waardering en respect voor iedereen, onze gemeenschap voortdurend versterkt en verrijkt.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Michelle Willebrands via e-mail willebrands@physics.leidenuniv.nl of telefonisch via 071-5275471.

Sollicitatie
Solliciteren kan direct via de button op deze pagina. Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer en vergezeld van een motivatiebrief en CV kunnen tot en met dinsdag 23 juli 2024 worden gericht aan Jan Aarts.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Apply now

This website uses cookies.  More information.