Universiteit Leiden

nl en

Vacancy

Analist 'Super-resolution microscopy & cell culture' (0.8 - 1.0)

Vacancy number
15000
Category
Academic staff
FTE
0,8-1,0
Target
Internal , External
City
Leiden
Publication date
2 July 2024
Closing date
4 August 2024 15 more days to apply

Apply now

De Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen/ Leids Instituut voor Chemisch onderzoek zoekt een:

Analist ‘Super-resolution microscopy & cell culture’ (0.8 - 1.0 fte)

Introductietekst
Binnen het Leids Instituut voor de Chemie (LIC) hebben we een levendige chemical biology onderzoeksgemeenschap. Als onderdeel hiervan hebben we recentelijk onze celkweek- en bioanalysecapaciteit flink uitgebreid met flow cytometers, een 3D-bioprinter en diverse confocal, lightsheet en superresolutie microscopen. Daarnaast hebben we een moderne celkweekfaciliteit voor het kweken van zowel cellijnen als primaire cellen. Als onderdeel van deze uitbreiding zijn we nu op zoek naar een analist die deze apparatuur en celkweekfaciliteit (mede) gaat beheren en instructies en trainingen op deze apparatuur gaat verzorgen.

Profiel
Voor deze veelzijdige functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en professionele collega die geen doorsneebaan zoekt, maar zich enthousiast wil inzetten en zich wil blijven ontwikkelen. Wij zoeken iemand die:

  • Minimaal een HLO/WO graad heeft in een relevant vakgebied (biomedische wetenschap, biochemie, celbiologie etc.), of equivalente relevante werkervaring;
  • Ervaring heeft met het bedienen van superresolutie en confocale microscopen;
  • Ervaring heeft met celkweek en primaire cellen (bij voorkeur immuuncellen);
  • Energie krijgt van het ondersteunen van onderzoekers en studenten in het opzetten en uitvoeren van zowel imaging als cellijn experimenten;
  • Met ons de passie deelt om samen te werken met verschillende andere onderzoekers;
  • Interesse heeft om betrokken te worden bij practicum-organisatie;
  • Actief wil deelnemen aan het LIC-brede team van analisten;
  • Over een pro-actieve werkhouding en goede communicatievaardigheden in zowel Nederlands als Engels beschikt;
  • Ervaring met moleculaire biologie technieken en bezit van een artikel 9 licentie is een pre.

Beschrijving organisatie
Binnen het Leids Instituut voor Chemisch onderzoek wordt door ruim 275 medewerkers, bursalen en fellows fundamenteel en strategisch wetenschappelijk onderzoek verricht op het gebied van de chemische biologie en duurzame energie.

De faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden gedreven door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Het onderzoek binnen de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen tevens acht bachelor- en twaalf masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 2300 medewerkers en ruim 5000 studenten. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.

De Universiteit Leiden is een van Europa’s meest vooraanstaande internationale onderzoeksuniversiteiten. Dankzij haar bevlogen en betrokken medewerkers heeft de universiteit een leidende rol in wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. De lat ligt dan ook hoog. Wat voor werk je ook aan onze universiteit gaat doen, je wordt altijd aangemoedigd om je horizon te verbreden, je talenten te ontplooien en het maximale uit jezelf te halen. Kijk ook op: https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar. Een aansluitend vast dienstverband behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.693 en maximaal € 4.640,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 7-9).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via het keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

Informatie
Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Dan kun je contact opnemen met Sander van Kasteren, hoogleraar Moleculaire Immunologie, s.i.van.kasteren@chem.leidenuniv.nl, of Lian Olsthoorn-Tieleman, Director Operations, l.olsthoorn@chem.leidenuniv.nl, 071-5276323.
Voor meer informatie over de procedure kan je contact opnemen met Jessica van Krimpen, management & office assistent, j.e.van.krimpen@lic.leidenuniv.nl.

Solliciteren
Enthousiast geworden? We maken graag kennis met je! Solliciteren kan tot en met 4 augustus via de onderstaande sollicitatiebutton.

Apply now

This website uses cookies.  More information.