Universiteit Leiden

nl en

Vacatures Raad van Advies

De Raad van Advies bestaat uit leden die een binding hebben met de faculteit. Daarnaast zijn zij goed thuis in de wereld van de advocatuur, de rechterlijke macht, de overheid en het bedrijfsleven. Het faculteitsbestuur gebruikt de adviezen van de Raad van Advies bij de beleidsontwikkeling van de faculteit op het gebied van onderwijs, onderzoek en organisatie. Er zijn momenteel twee vacatures in de Raad van Advies.

De Raad van Advies komt drie keer per jaar bijeen voor een reguliere vergadering. Daarnaast spreekt de Raad van Advies regelmatig met stakeholdes en verdiept zich in thema's die van belang zijn voor de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en Criminologie. 

De Raad van Advies is en wordt zodanig samengesteld dat alle leden ten opzichte van elkaar en de decaan en andere bestuursleden, onafhankelijk en kritisch kunnen opereren. Alle adviesleden hebben daarbij verschillende achtergronden en expertises, er wordt gestreefd naar evenwichtigheid en diversiteit. 

Functie

Lid Raad van Advies (vacature m/v, 2 x)

Het lid zal samen met de andere leden van de Raad het Bestuur van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en Criminologie op algemeen, zakelijk, strategisch en op verzoek specifiek beleid van de organisatie op hoofdlijnen adviseren. Het lid is daarnaast, zeker in deze periode van verandering, in staat het Bestuur te ondersteunen als adviseur en sparring partner. In voorkomende gevallen is hij/zij gesprekspartner voor de belangrijkste (potentiĆ«le) stakeholders. 

Functie-eisen

Wij vragen ruime ervaring in het bedrijfsleven, overheid of de advocatuur/notariaat, bij voorkeur als jurist of werkzaam in het juridisch of criminologisch veld. Daarnaast verwachten wij een (groot) netwerk van betreffende vakgebied van het lid, waar nu de voorkeur ligt bij de rechterlijke macht en/of het notariaat. 

De bereidheid zijn/haar relevante netwerk in te zetten is een must. Ervaring met ondernemerschap en met bedrijfsvoering zijn een welkome aanvulling. Sterke contactuele en representatieve eigenschappen zijn gewenst. 

Aanbod

Vergoeding

De rol als lid van de Raad van Advies is onbezoldigd. Wel is er recht op een vergoeding van de in uitoefening van de functie (in redelijkheid) gemaakte onkosten. 

Inlichtingen en interesse
Voor meer informatie en/of interesse kun je contact opnemen met Mijanou Blaauw, m.blaauw@law.leidenuniv.nl of 070-5271979

 

 

 

 

This website uses cookies.  More information.